ΑΝΕΡΑΔΩΝ ΟΝΕΙΡΕΜΑΤΑ

Μιαν φοράν τζι έναν τζιαιρόν ήταν οι ανεράδες. Οι ανεράδες εζούσασιν στα δάση τζιαι στα βουνά, στα λαόνια, στους κάμπους, μα τζιαι στους ποταμούς τζιαι στους αέρηες. Οι ανεράδες ήτουν κόρες μάισσες, ήτουν αερικά. Με το κορμίν τους τζιαι το γέλιον τους μαεύκουν τους αδρώπους».

Στο πλαίσιο του προγράμματος Πολιτιστικής Αποκέντρωσης του Υπουργείου Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού, η Ομάδα Χορού Σέλας παρουσιάζει την παράσταση «Ανεράδων Ονειρέματα». Μια παράσταση χορού με αφήγηση σε φυσικό χώρο των ανεράδων, εμπνευσμένη από το ομότιτλο παραμύθι της Μαρίας Καμπέρη.

Η δημιουργός του κυπριακού παραμυθιού, τρέφοντας μια ιδιαίτερη αγάπη και εκτίμηση προς την κυπριακή παράδοση και εμπνεόμενη από τους θρύλους και τις ιστορίες που μετέφεραν οι προηγούμενες γενιές, προχώρησε στη δημιουργία μιας ξεχωριστής παράστασης, στην οποία οι θεατές γίνονται μάρτυρες της αναγέννησης των ανεράδων.

Η επιλογή του χώρου στον οποίο θα «ζωντανέψουν» οι ανεράδες δεν είναι καθόλου τυχαία. Φυσικά τοπία κοντά σε υγρό στοιχείο και σε δάσος, εκεί όπου συνήθως κρύβονται οι ανεράδες. Η παράσταση θα γίνει σε τρία διαφορετικά μέρη και σε κάθε μέρος συμμετέχοντες και κοινό θα προσαρμόζονται ανάλογα με τον χώρο και την οπτική γωνία. Μάλιστα η απουσία του τεχνητού, των ηχείων, των φώτων, του στημένου, των σκηνικών, του ψεύτικου τοπίου είναι μέρος της επαναφοράς των θρύλων.

Το κοινό θα έχει την ελευθερία της κίνησης. Μάλιστα θα κινηθεί μαζί με τις ανεράδες έως ότου βρουν το σημείο εκκίνησης της αφήγησης. Η χορογραφία που παντρεύει το σύγχρονο με το παραδοσιακό, η δύναμη της κυπριακής γλώσσας, η κυπριακή κουλτούρα, ιστορία και παράδοση μαζί με τη ζωντανή μουσική από κρουστά, είναι στοιχεία που θα συνεπάρουν κάθε θεατή που θα βιώσει τη μαγεία και θα «ξυπνήσει» το παραμύθι.

Συντελεστές: Χορογράφος - Συγγραφέας: Μαρία Καμπέρη, Δραματουργός - Αφήγηση: Ειρήνη Ανδρέου, Χορεύτριες, Περφόρμερ: Γεωργία Κωνσταντίνου, Κλαρκ, Έρικα Φωτίου, Μουσικός επί σκηνής: Σάββας Θωμά, Σχεδιασμός Κοστουμιών: Κατερίνα Ττάκκα, Ζωγραφιά Ανεράδας: Ανδρέας Γάλλος.

Τη Δευτέρα, 6 Ιουλίου, στον εκδρομικό χώρο Κόρνου. Η παράσταση αρχίζει στις 7:15 μ.μ.. Είσοδος ελεύθερη.

Στοιχεία Εκδήλωσης

Ημερομηνία: 06/07/2020, 19:15
Τοποθεσία: ΕΚΔΡΟΜΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΟΡΝΟΥ

Videos

Powered by Technomart