ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 11:15

                                                      Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Λόγω της αυξημένης βλάστησης που παρατηρείται και  φέτος  υπάρχει  αυξημένος κίνδυνος έναρξης πυρκαγιών. Για αποφυγή τέτοιων δυσάρεστων γεγονότων  το Κοινοτικό Συμβούλιο Κόρνου υπενθυμίζει όλους τους κατοίκους ότι:

1.      Απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς σε ανοικτούς χώρους κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Η μη συμμόρφωση προνοεί αυστηρές ποινές, πρόστιμο μέχρι €20.000 ή 5 χρόνια φυλάκιση ή και τα δύο μαζί. Ο περί Προλήψεως Πυρκαγιών στην Ύπαιθρο Νόμος του 1988 (220/1988)

2.      Όλα τα οικόπεδα/χωράφια εντός της κατοικημένης περιοχής στα οποία υπάρχει άγρια βλάστηση πρέπει να καθαριστούν από τους ιδιοκτήτες/εξουσιοδοτημένα άτομα μέχρι τις 30/05/2020. Όσοι αμελήσουν να πράξουν τούτο το Κοινοτικό Συμβούλιο θα αναλάβει τον καθαρισμό και τα έξοδα θα τα επωμισθούν οι ιδιοκτήτες.

3.      Όσοι έχουν εξοχικές κατοικίες/υποστατικά που συνορεύουν με πευκόφυτες περιοχές ή άγρια βλάστηση να δημιουργήσουν αντιπυρική ζώνη στην περίμετρο της περιουσίας τους σε ακτίνα 30 μέτρων περίπου.

4.      Οι κτηνοτρόφοι να καθαρίσουν ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση γύρω από τα υποστατικά τους.

     5.  Η ρίψη σκουπιδιών ή και άλλων αντικειμένων σε ανοικτούς χώρου; απαγορευεται. Για ογκώδη αντικείμενα ή άλλα αντικείμενα που δεν μαζευει το σκυβαλλοφόρο όχημα προτρέπονται οι κάτοικοι να τα μεταφέρουν δωρεάν στο Πράσινο Σημείο στα Πυργά που λειτουργεί κάθε τετάρτη και Σάββατο 09:00-15:00

Η παρούσα ειδοποίηση θεωρείται και σαν προσωπική ειδοποίηση προς όλους τους πιο πάνω αναφερόμενους ιδιοκτήτες ή εξουσιοδοτημένα πρόσωπα και αποστέλλεται με βάση τους Γενικούς Κανονισμούς του Κ. Σ. Κόρνου, άρθρο 103(1) και 103(2)

 

Εκ του Κοινοτικού Συμβουλίου Κόρνου 

Powered by Technomart