Τουριστικός Οδηγός

Σωματεία/Συνδέσμοι

πίσω στην κατηγορία

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΤΩΝ ΚΟΡΝΟΥ

Σωματεία/Συνδέσμοι
Νίκου Καζαντζάκη 4 Κόρνος

Ο Σύνδεσμος Ποδηλατιστών Κόρνου ιδρύθηκε το 2004 μετά από πρωτοβουλία του νυν κοινοτάρχη της κοινότητας Μιχαλάκη Σάββα και σκοπός της ίδρυσης του ήταν να δώσει την ευκαιρία στους νέους της κοινότητας να αξιοποιήσουν δημιουργικά αλλά και υγιεινά τον ελεύθερο τους χρόνο. Οι δραστηριότητες αυτές συμπεριλαμβάνουν αγώνες ποδηλασίας, ποδηλατικούς γύρους, εκστρατείες καθαριότητας, σεμινάρια για οδική ασφάλεια, κατασκηνώσεις, εθελοντικές εργασίες και άλλες εκπαιδευτικές εκδρομές.

Ο Σύνδεσμος έχει εξασφαλίσει  αθλητική αναγνώριση από τον ΚΟΑ και είναι εγγεγραμμένο μέλος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας συμμετέχοντας ενεργά με δικούς του αθλητές στο Παγκύπριο πρωτάθλημα Ακαδημιών που διοργανώνεται. Ο Σύνδεσμος μας απασχολεί σήμερα πέραν των 50 παιδιών από την κοινότητά μας και τις γύρω κοινότητες. Αποκορύφωμα των δραστηριοτήτων του Συνδέσμου ήταν η συμμετοχή της συγχωριανής μας Άντριας Χριστοφόρου από τον Κόρνο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο 2016 η οποία ξεκίνησε την ποδηλατική της σταδιοδρομία από το Σύνδεσμό μας και η επιτυχία της αυτή συνέβαλε στην προσέλκυση περισσότερων παιδιών στις δραστηριότητες μας.

Οι δραστηριότητες του Συνδέσμου δεν περιορίζονται μόνο σε θέματα ποδηλασίας αλλά προσφέρει στην κοινότητα, μέσω των παιδιών, και άλλες δραστηριότητες όπως εκστρατείες καθαριότητας, συμμετοχή σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, κατασκηνώσεις κλπ. Ως Σύνδεσμος έχουμε πρωτοπορήσει υιοθετώντας την καθαριότητα συγκεκριμένου δρόμου στην κοινότητα μας. Οργανώνουμε επίσης κάθε χρόνο ποδηλατική ημερίδα για τα παιδιά του Δημοτικό Σχολείου Κόρνου που συμπεριλαμβάνει χρήση ποδηλάτου, ασφαλής οδήγηση, άσκηση και διατροφή.

 

Το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου απαρτίζεται από τους Γεώργιο Χαβάτζια (πρόεδρο), Χριστόφορο Χριστοφόρου (αντιπρόεδρο), Μιχαλάκη Σάββα(ταμία) Ιουλιανό Ιουλιανού(μέλος) και Ελένη Χαβάτζια (μέλος)

Χάρτης

Νίκου Καζαντζάκη 4 Κόρνος
Powered by Technomart