Τουριστικός Οδηγός

Σωματεία/Συνδέσμοι

πίσω στην κατηγορία

ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΟΡΝΟΥ

Σωματεία/Συνδέσμοι
Δημοκρατίας 8 Κόρνος 7640

Η Κοινοτική Χορωδία Κόρνου ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2012 με σκοπό να προσφέρει μια υγιή απασχόληση στους κατοίκους της Κοινότητας Κόρνου και της γύρω περιοχής, αλλά και για να ενισχύσει τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας. Έκτοτε, περισσότερα από σαράντα άτομα, κάθε ηλικίας, εντάχθηκαν στη Χορωδία και είχαν την ευκαιρία να μάθουν τραγούδια παραδοσιακά, λαϊκά, έντεχνα και μοντέρνα. Πέρα από αυτά, οι χορωδοί είχαν την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούν, να συμμετέχουν σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και να περνούν ευχάριστα τον ελεύθερό τους χρόνο. Καθώς η χορωδία στηρίζεται οικονομικά από το Κοινοτικό Συμβούλιο Κόρνου, η συμμετοχή σε αυτήν είναι δωρεάν.

Σήμερα, η χορωδία αποτελείται από 25 ερασιτέχνες χορωδούς. Μαέστρος είναι η κυρία Δόμνα Μιχαήλ.

Παρά την πρόσφατη δημιουργία της, η χορωδία έχει ήδη ένα πλούσιο ιστορικό παρουσιάσεων. Συμμετείχε σε πολλές καλλιτεχνικές και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις στην κοινότητα Κόρνου και σε γειτονικά χωριά, παρουσιάστηκε σε εκδηλώσεις της πόλης της Λάρνακας, στα Λατσιά και ερμήνευσε τα τραγούδια σε ειδικό αφιέρωμα που έγινε προς τιμήν του συνθέτη Φαίδρου Καβαλλάρη στη Λευκωσία. Με τη δράση της ενισχύει φορείς όπως την Εκκλησία, Συνδέσμους Γονέων (π.χ. Δημοτικού Σχολείου Κόρνου, Βρεφονηπιαγωγικού Σταθμού ΣΚΕ Κόρνου), οργανωμένες ομάδες εθελοντών (π.χ. Ομάδα Δράσης και Ανάπτυξης Κόρνου, Σωματείο Εθελοντών Σιας), χορευτικούς ομίλους, καθώς και Κοινοτικά Συμβούλια (π.χ. Κόρνου, Μοσφιλωτής, Λυθροδόντα). Συνεργάζεται συχνά με άλλες χορωδίες και εμφανίζεται μαζί τους σε παραστάσεις (π.χ. σε χορωδιακά φεστιβάλ και σε ποικίλες φιλανθρωπικές δράσεις).

Η Κοινοτική Χορωδία οργανώνει και η ίδια εκδηλώσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς ή για να ενισχύσει τις πολιτιστικές, μουσικές δράσεις στην περιοχή της Κοινότητας Κόρνου. Στις πρόσφατες, αυτόνομες δράσεις της περιλαμβάνεται μουσική εκδήλωση με σκοπό την οικονομική ενίσχυση άπορων οικογενειών στον Κόρνο και εκδήλωση για ενίσχυση του βρεφονηπιαγωγικού σταθμού ΣΚΕ Κόρνου. Επίσης, με τη συνεργασία άλλων μουσικών, η Κοινοτική Χορωδία ετοίμασε και παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία μουσικά αφιερώματα στον συνθέτη Μάνο Λοΐζο (καλοκαίρι του 2015) και στον συνθέτη Μάριο Τόκα (καλοκαίρι 2017).

 

Στους μελλοντικούς στόχους της Κοινοτικής Χορωδίας Κόρνου είναι η αύξηση των μελών της καθώς και η παρουσίαση του έργου της στο εξωτερικό.

Φωτογραφίες

Χάρτης

Δημοκρατίας 8 Κόρνος 7640
Powered by Technomart