ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020, 10:37

Αγαπητοί συγχωριανοί,

Οι στιγμές είναι κρίσιμες… Όλοι μας διακατεχόμαστε από έντονα αισθήματα ανησυχίας και ανασφάλειας, ως αποτέλεσμα της ταχύτητας εξάπλωσης της νέας επιδημίας που πλήττει αδιακρίτως το σύνολο της ανθρωπότητας.

Πρώτιστο μέλημα, η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Το Κράτος μας βρίσκεται σε κατάσταση «Έκτακτης Ανάγκης» και έχει ανακοινώσει σωρεία αυστηρών μέτρων που ευχόμαστε να είναι αποτελεσματικά. Κανένα μέτρο, όσο αυστηρό και αν είναι, δεν αρκεί για την πρόληψη ή προστασία του συνόλου αν δεν υπάρξει και η ανάληψη ατομικής και συλλογικής ευθύνης, αν δεν επιδειχθεί πειθαρχία στα μέτρα άλλα και αλληλοσεβασμός.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο σας ενημερώνει για τα πιο κάτω μέτρα τα οποία έχουν ισχύ  μέχρι νεωτέρας ειδοποιήσεως.

1. Τα γραφεία του Κοινοτικού Συμβούλιου θα είναι ανοικτά ΜΟΝΟ για εσωτερικές εργασίες και θα είναι κλειστά για το ευρύ κοινό. Για οποιοδήποτε θέμα/πληροφορία/αίτημα προκύψει, θα μπορείτε να απευθύνεστε τηλεφωνικώς στο 22532170/22532528 ή στο email  symvouliokornos@cytanet.com.cy

2. Όλες οι πληρωμές θα διεκπεραιώνονται διαδικτυακά μέσω JCC, υπηρεσία που είχαμε μεριμνήσει και θέσαμε σε εφαρμογή πριν από δύο χρόνια και με την οποία έχετε εξοικειωθεί, ή έχετε κάποιο δικό σας για να σας βοηθήσει. Δίνεται  παράταση εξόφλησης του λογαριασμού υδατοπρομήθειας.εως την 31η Μαΐου 2020

3. Θα λειτουργεί "θυρίδα επικοινωνίας" με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολύ σοβαρών ή και επειγόντων θεμάτων, αφού προηγηθεί τηλεφωνική συνεννόηση και δοθεί έγκριση από τον Πρόεδρο του Κ.Σ.. Η αποφυγή άμεσης επαφής με τον οποιοδήποτε, έχει ως γνώμονα την δική σας προστασία. 

4.  Ο Πρόεδρος της κοινότητας με έντονο αίσθημα ευθύνης, θα εκτελεί τα καθήκοντά του κανονικά. Θα πρέπει όμως να προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία και καθορισμός ραντεβού για ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ περιστατικά μόνο Παρακαλείστε να δείξετε την ανάλογη ευαισθησία και σοβαρότητα. 

5.  Το προσωπικό του Κ.Σ., που εκτελεί εξωτερικές εργασίες θα είναι το απολύτως απαραίτητο και θα περιορίσει το ωράριο εργασίας του, σύμφωνα με τις ανάγκες της κοινότητας.

6.  Πρέπει να γίνει σαφές προς πάσα κατεύθυνση, ότι τόσο ο Πρόεδρος όσο και τα Μέλη του Κ.Σ. θα ελέγχουν και θα καταγγέλλουν στα αρμόδια τμήματα ή στην Αστυνομία, όποιο δεν τηρεί ή και δεν επιδεικνύει την δέουσα πειθαρχία και σοβαρότητα στα μέτρα που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση. Σας υπενθυμίζετε ότι η μη τήρηση των μέτρων από τον οποιοδήποτε, είναι ποινικό αδίκημα.

7.  Υπενθυμίζεται ότι ΟΛΑ τα άτομα που έχουν ταξιδέψει σε χώρες του εξωτερικού, θα πρέπει να είναι σε καθεστώς αυτοπεριορισμού για 14 ημέρες.

8.  Το Κοινοτικό Συμβούλιο θα προβεί σε προληπτική  απολύμανση σε διάφορους δημόσιους χώρους της κοινότητας, (πχ πάρκα, γραφεία συμβουλίου, κάγκελα, κλπ).

9. Όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις που συμπεριλαμβάνουν και τις επετείους της 25ης Μαρτίου και της 1ης Απριλίου έχουν ακυρωθεί

10.  Όσοι τίθενται σε καθεστώς αυτοπεριορισμού θα πρέπει να αποθηκεύουν τα σκύβαλά τους για περίοδο τουλάχιστον 72 ωρών και εν συνεχεία αφού τα τοποθετήσουν σε δεύτερη σακούλα να δένεται και όταν γεμίσει να τοποθετείται στους κοινόχρηστους κάδους περισυλλογής σκυβάλων ή σε ατομικούς καλάθους. Ο λόγος εφαρμογής του μέτρου, είναι αφενός ο περιορισμός της εξάπλωσης του Κορωνοϊού και αφετέρου για να προστατευτεί το προσωπικό περισυλλογής των απορριμμάτων.

11.  Το Κοινοτικό Γήπεδο και το  γήπεδο φουτσαλ θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας ειδοποίησης.

12.  Οι γονείς μικρών παιδιών πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως δεν είναι η ώρα ικανοποίησης θελημάτων, που τα παιδιά εύλογα μπορεί να προβάλλουν. Είναι η ώρα της αυστηρότητας. Στο Κοινοτικό Πάρκο /Αμφιθέατρο και στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου και νηπιαγωγείου απαγορεύεται η είσοδος σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα. 

13.  Με πλήρη σεβασμό, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που ο καθένας θέλει να αντλήσει δύναμη από Τον Θεό και να στραφεί στη θρησκεία μας, θα θέλαμε να επισημάνουμε πως εκ των βασικών αρετών της θρησκείας μας, είναι η αγάπη προς τον πλησίον, η αδελφοσύνη και ο σεβασμός προς το κοινωνικό σύνολο. Σας υπενθυμίζουμε ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή κάλεσε τον κόσμο να απέχει από τα εκκλησιαστικά δρώμενα για τρεις βδομάδες, ενώ η Θεία Λειτουργία θα προβάλλεται από το Κρατικό κανάλι. Η θεία λειτουργία της Κυριακής αλλά και των χαιρετισμών της Θεοτόκου θα μεταδίδεται σε live μετάδοση από τη σελίδα  στο facebook ''Της Κύπρου μας οι Μυρωθκιές'' αρχίζοντας με τη λειτουργία της Σταυροπροσκύνησης στις 22/3/2020 και ώρα 06:45

14.  Καλείστε πριν εισέρχεστε στα Παντοπωλεία  και στα Περίπτερα της Κοινότητας, όπως απολυμαίνετε τα χέρια σας. Ο μέγιστος αριθμός πελατών που μπορούν να εισέρχονται ανά επιχείρηση έχει καταρτιστεί από τις επιχειρήσεις.

15.  Όλα τα καφενεία και τα εστιατόρια της Κοινότητας θα είναι κλειστά. Θα μπορούν να διαθέτουν φαγητό ή καφέ με τις υπηρεσίες take away ή της κατ' οίκον διανομής, μετά από ενημέρωση του Προέδρου του Κ.Σ. και την συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες για το ποιοι θα προχωρήσουν στις υπηρεσίες αυτές. Εξυπακούεται ότι οι υπηρεσίες που θα παρέχουν θα είναι σύμφωνα με τις άδειες λειτουργίας τους, ενώ θα ασκείται έλεγχος από το Κ.Σ. για την τήρηση των μέτρων που καθορίστηκαν από τα αρμόδια υπουργεία.

18.  Το Κοινοτικό Συμβούλιο θα παρέχει στήριξη και βοήθεια σε άτομα της Τρίτης Ηλικίας, που ΔΕΝ έχουν άλλη βοήθεια, για την εξασφάλιση των απαραίτητων αναγκών τους. Το προσωπικό του Συμβουλίου είναι στη διάθεση των ευαλωτων ομάδων για παροχή και βοήθεια έχοντας πάντα ως προταιρεότητα την προστασία της υγείας.

19. Για περισότερες πληροφορίες που αφορούν αποκλειστικά αναφορά συπτωμάτων του ιού  το κοινό μπορεί να επικοινωνεί τηλεφωνικώς με το 1420. Για γενικές πληροφορίες το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το 1450

Αγαπημένες φίλες και φίλοι,

Αυτά που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρα και οι στιγμές είναι κρίσιμες. Όλοι μας διακατεχόμαστε από έντονα αισθήματα ανησυχίας και ανασφάλειας. Το σύνθημα «μένουμε σπίτι» πρέπει να γίνει πράξη.

Κλείνοντας, εκφράζουμε τις θερμότατες ευχαριστίες και την απεριόριστη ευγνωμοσύνη μας προς τους επαγγελματίες υγείας και σε όσους άλλους υπερβάλλουν εαυτόν προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά μία επιδημία που πλήττει αδιακρίτως το σύνολο των συνανθρώπων μας.

Καλή δύναμη σε όλους

Powered by Technomart