Τουριστικός Οδηγός

Σωματεία/Συνδέσμοι

πίσω στην κατηγορία

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΡΝΟΥ

Σωματεία/Συνδέσμοι

Κάπου στο κέντρο του χωριού, σε μικρή απόσταση από τον παλιό ναό του Τιμίου Προδρόμου, βρίσκεται το Αθλητικό Σωματείο «Αναγέννηση». Ιδρύθηκε το 1968, με πρωτοβουλία του Χριστόδουλου Μιχαήλ Λακαταμίτη, με σκοπό την ενασχόληση της νεολαίας του χωριού στον αθλητικό και πολιτιστικό τομέα. Περισσότερη έμφαση δόθηκε στο ποδόσφαιρο, ένα άθλημα ιδιαίτερα αγαπητό σε όλους τους νέους, αλλά και στους ηλικιωμένους. Από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Σωματείου, οι υπεύθυνοί του, δημιούργησαν ποδοσφαιρική ομάδα, η οποία συμμετέχει συνεχώς στην Αθλητική Ομοσπονδία «Ε.Π.Ε. Λάρνακος». Η ποδοσφαιρική ομάδα της «Αναγέννησης» παρουσιάζει μια πολύ καλή πορεία στους αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου της «Ε.Π.Ε.Λ», αφού μέχρι σήμερα, έχει κατακτήσει δέκα φορές το Πρωτάθλημα και άλλες πέντε το Κύπελλο. Σημαντική και αξέχαστη για τα μέλη του Σωματείου είναι η ποδοσφαιρική περίοδος του 2002 - 2003, κατά την οποία, η «Αναγέννηση» Κόρνου ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια πρωταθλητριών και αγωνίστηκε για την ένταξή της στην Δ΄ κατηγορία του Παγκύπριου Πρωταθλήματος.

 Το Σωματείο, δημιούργησε χορευτικό συγκρότημα στο οποίο συμμετέχουν γύρω στα τριάντα παιδιά της κοινότητας, αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 15 - 18 χρόνων. Μέσα στα πλαίσια των πολιτιστικών της δραστηριοτήτων, η «Αναγέννηση» Κόρνου, κάθε χρόνο διοργανώνει χορό, που είναι αφιερωμένος, στο πατροπαράδοτο κυπριακό φαγητό «τταβάς» και σημειώνει μεγάλη επιτυχία. Σημειώνεται πως, η «Αναγέννηση» Κόρνου αριθμεί περί τα εκατό εγγεγραμμένα μέλη.  

Το 2013 το ποδοσφαιρικό τμήμα της Αναγέννησης Κόρνου ενοποιήθηκε με το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ Κόρνου και ίδρυσαν τη νέα ποδοσφαιρική ομάδα της κοινότητας την Kornos Fc 2013

 

 

 

Χάρτης

Powered by Technomart